Werkwijze

Stelt u zich eens voor: U wilt nieuwe tuindeuren maar weet niet waar te beginnen. Hoe gaat dit hele proces van aanvraag tot oplevering in zijn werk? Bij ons werken wij als volgt:

Opname en afspraak plannen

De offerte die u via internet aanvraagt is vrijblijvend en gratis. Indien u contact met ons opneemt via de telefoon of e-mail nemen wij op werkdagen binnen 24 uur contact met u op om een afspraak te plannen.

Wij zullen dan een afspraak maken bij u thuis zodat wij direct een goed beeld krijgen van de situatie, bereikbaarheid, constructieve aanpassingen en afwerking. Tevens meten wij de exacte maten voor het kozijn op.

Ook worden de eventuele opties zoals hordeuren, een kunststof onderdorpel, roedeverdeling, veiligheidsglas, enz. met u besproken zodat we een eerlijke en goede offerte kunnen maken.

Montage van de tuindeuren

Hoe gaat de montage van de tuindeuren in zijn werk? Veel mensen vragen zich af of ze dagen in de kou zullen zitten, hun woning beschadigd wordt en of hun woning heel vies wordt. Onderstaand een antwoord op deze vragen.

Voorbereiding

Doorgaans beginnen we met het afdekken van de vloer met een dik zeil en worden breekbare spullen weggezet. Ook wordt er een stofscherm geplaatst zodat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Maten checken

Alvorens de monteurs beginnen met het demonteren van het oude kozijn controleren deze eerst of de maat van het nieuwe tuindeurenkozijn overeenkomt met de uitsparing in uw gevel.

Demontage

Allereerst wordt het glas uit het oude kozijn verwijderd. Daarna wordt met beleid (zonder schade aan de muren te veroorzaken) het oude kozijn gedemonteerd. Is er metselwerk onder het kozijn aanwezig dan word deze links en rechts waar nodig doorgezaagd en ook verwijderd.

Montage van het kozijn

Om het kozijn wind- en waterdicht te kunnen plaatsen wordt er een tochtwerend afdichtingsmateriaal tussen de gevel en het kozijn aan gebracht. Ook controleren wij de spouwlatten en waar nodig worden deze vervangen en tochtdicht gemaakt. Als het kozijn helemaal haaks in de gevel staat en de sluitnaden van de deuren overal exact gelijk zijn en de vijfpuntssluiting na behoren werkt dan wordt het glas geplaatst en eventuele roedeverdeling aangebracht.

Tijdsduur van het plaatsen

Het plaatsen van een tuindeurenset gebeurd altijd in één dag, ook zelfs als er een constructieve aanpassing noodzakelijk is, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een stalen latei om de gevel op te vangen en het bijkomende metselwerk daarbij te herstellen.

Het glas

Omdat wij alles in eigen beheer produceren en plaatsen hebben we natuurlijk ook onze eigen glaszetter in dienst die er zorg voor draagt dat het glas, roosters en eventueel de roedeverdeling vakkundig geplaatst wordt.

Afwerken

Afhankelijk van de gemaakte afspraken over de afwerking aan de binnenkant van de woning wordt het kozijn door middel van 12 mm plaatmateriaal en waar nodig met afwerklatten afgewerkt. De buitenkant hoeft zelden of nooit afgewerkt te worden.

Oplevering

Nadat de tuindeuren gemonteerd zijn en al uw spullen weer op hun plek zijn gezet loopt de monteur de tuindeuren met u na om te kijken of alles naar wens is. Tevens wordt de werking van de sloten van de tuindeuren aan u uitgelegd en de sleutel overhandigd.

Nazorg

Zes tot acht weken na afronding van de montage nemen wij contact met u op om te vragen of alles nog steeds naar wens is. Mocht er iets aan de hand zijn dan maken wij een afspraak met u om hetgeen op te lossen.